iCHEC

iCHEC

Over het onderzoek

Wat is het doel van iCHEC?

In het ziekenhuis willen wij kinderen die last hebben van bloedingen graag goed helpen. Het kan zijn dat je soms een bloeding hebt omdat er in jouw bloed bepaalde stofjes niet zo goed werken, we noemen dit een bloedstollingsstoornis. Sommige kinderen krijgen daardoor bijvoorbeeld vaak en veel blauwe plekken. Andere kinderen krijgen soms vanzelf een bloedneus.

Op dit moment doet de dokter twee dingen om er achter te komen of je er een bloedstollingsstoornis hebt. Als eerste stelt de dokter vragen over bloedingen. Zij gebruikt hiervoor een lijst met vragen. Als tweede wordt er bloed geprikt en worden stofjes die nodig zijn voor de bloedstolling in het laboratorium gemeten.

Met het iCHEC onderzoek willen we kijken of we de vragenlijst nog beter kunnen maken. We hopen dat hij dan zo goed wordt dat we met de antwoorden van de vragenlijst al weten bij welke kinderen geen bloed meer geprikt te worden.

Wat vragen wij van jou/je ouders?

Wij vragen jou om één vragenlijst in te vullen. Aan het einde van deze vragenlijst is er ruimte om op te schrijven of je iets gemist hebt in de vragen. Je kunt de vragenlijst online invullen en wij schatten dat het invullen ongeveer 20-30 minuten duurt.

Inloggen

Inloggen met een code